Życie Podkarpackie nr 25/2017 Życie Podkarpackie nr 25/2017

Życie Podkarpackie - informacje z regionu Przemyśla, Jarosławia, Lubaczowa, Przeworska

Życie.pl, nr 174/2017, Piątek 23 czerwca 2017 r., Wandy i Zenona
Opublikowano
Przemyśl
Toksyczny dym a świadomość ludzi
– Na łamach gazety wielokrotnie przewijał się temat smogu, który wisi nad miastem, a w dużej mierze jest efektem spalania w piecach węgla, ale często i innych substancji typu odpady, które wiele osób również traktuje jako opał. Po spaleniu zamieniają się w niebezpieczne dla zdrowia substancje, które potem unoszą się w powietrzu. Nikt nie mówi o tym, że wiele osób zaopatruje się w ścinki i odpady z mebli, choćby płyty wiórowe, które nie są przeznaczone do palenia w piecach i – co potwierdza w oświadczeniu kupujący – powinny być wykorzystywane wyłącznie w gospodarstwie domowym. Dobrze się dzieje, że strażnicy miejscy mogą prowadzić kontrole i sprawdzać, czym palą mieszkańcy. Może w końcu uda im się wpłynąć na świadomość ludzi i sprawić, by nie narażali własnego i cudzego zdrowia na szwank.
1 Komentarz
user
skomentuj
Komentujesz jako:
user
Piotr 85.89.174.196 04.04.2016

Do wapniaków to nie trafia. Oni zamiast korzystać z życia wziąć się do roboty i przestać stękać wolą wydać swoje marne pieniądze na alkohol, cygara i palić swoimi gównami w piecu. Dziad to dziad. Jakby mógł to liście by z drzewa zjadł.

Sonda
Najlepszą pizzę w Przemyślu jadam w...
  • Biesiadowo
  • Cafe Pizzy
  • Cafe Żaczek
  • Cuda Wiankach
  • Da Grasso
  • Fasto Pizzy
  • Galicyjskiej
  • La Bambie
  • La Coście
  • Mamma Mii
  • Marghericie
  • Piąte przez dziesiąte
  • Piramidzie
  • Pizzerii nad Sanem
  • Pizzy Hit
  • Ramzesie
  • Tuniu Pizzy
  • Innej
nr 25/2017
E-wydanie
elektroniczna wersja
"Życia Podkarpackiego"
w formacie PDF
przeglądaj
Przejdź na wersję Premium
dostęp do pełnych wersji artykułów
e-wydanie
prenumerata wydania papierowego
sprawdź wersję Premium