Życie Podkarpackie nr 30/2017 Życie Podkarpackie nr 30/2017

Życie Podkarpackie - informacje z regionu Przemyśla, Jarosławia, Lubaczowa, Przeworska

Życie.pl, nr 209/2017, Piątek 28 lipca 2017 r., Wiktora i Innocentego
Start Styl Życia Kuchnia Sałatki Sałatka z cebulką marynowaną i czerwoną fasolką [Kuchnia u Bietki]
powrót do listy
Sałatka z cebulką marynowaną i czerwoną fasolką [Kuchnia u Bietki]
poziom: Łatwy
Dzisiaj podaję przepis na szybką i bardzo smaczną sałatkę. Na jej przygotowanie wystarczy nam dosłownie 15 minut, zdążymy się uwinąć, jeśli wizytę złożą nam niezapowiedziani goście. Zanim wypiją kawę, sałatka będzie już gotowa. Taka propozycja doskonale sprawdzi się także na święta, możemy ją zrobić dopiero po świątecznym obiedzie i od razu podać na stół.
Składniki
  • 1 słoik cebulki perłowej marynowanej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszkai fasolki czerwonej
  • 1 słoik selera marynowanego
  • 1 por
  • 1 duże jabłko
  • 5 jajek gotowanych
  • 30 dag dowolnej wędliny
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki do posypania
Przygotowanie

Wykonanie:

1. Jajka gotujemy, studzimy i obieramy. Jabłko, jajka i wędlinę kroimy w kostkę, z kolei pora w półtalarki. Cebulkę odcedzamy i kroimy na pół. Seler, fasolkę i kukurydzę również odcedzamy.

2.Łączymy wszystkie składniki, dodajemy majonez według uznania i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Sałatkę posypujemy natką pietruszki.
Podobne przepisy:
Wiosenna sałatka
Wiosenna sałatka Każdy świeży listek pietruszki, szczypiorku, rzeżuchy, sałaty, szpinaku, kopru o ... Kategoria: Sałatki
poziom: Łatwy
Sałatka brokułowa z czerwoną fasolką
Sałatka brokułowa z czerwoną fasolką Proponuję zrobić szybką i pyszną sałatkę z brokułami i czerwoną fasolą. Do j ... Kategoria: Sałatki
poziom: Łatwy