Życie Podkarpackie nr 30/2017 Życie Podkarpackie nr 30/2017

Życie Podkarpackie - informacje z regionu Przemyśla, Jarosławia, Lubaczowa, Przeworska

Życie.pl, nr 209/2017, Piątek 28 lipca 2017 r., Wiktora i Innocentego
Start Styl Życia Kuchnia Przystawki Wegetariański miszmasz na cieście francuskim
powrót do listy
Wegetariański miszmasz na cieście francuskim
poziom: Łatwy
Ekspresowa przekąska dla zabieganych. Pyszna, aromatyczna i pełna zdrowych witamin – doskonale zaspokoi pierwszy głód,sprawdzi się w sytuacji kiedy wpadną niezapowiedziani goście. W przygotowaniu macie pełną dowolność, wystarczy że w waszej lodówce na stałe zagości ciasto francuskie :)
Składniki – ilość dowolna
  • ciasto francuskie
  • dowolne warzywa (np. pomidory, pieczarki)
  • przyprawy do smaku
  • ziarna (np. słonecznik, dynia, czarnuszka)
  • jajko
  • oliwa
  • opcjonalnie: żółty ser
Przygotowanie

Warzywa pokroić w dosyć cienkie plastry, a ciasto francuskie w niewielkie prostokąty.

Posmarować ciasto rozbełtanym jajkiem i układać na nim po kilka plasterków warzyw.

Posmarować oliwą, doprawić do smaku, obsypać ziarnami wg uznania.

Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec przez ok. 15 minut w nagrzanym do 180 st. C piekarniku. 

Podobne przepisy:
Drobiowe paszteciki z ciasta francuskiego
Drobiowe paszteciki z ciasta francuskiego Kruche paszteciki z ciasta francuskiego wypełnione delikatnym drobiowym nadzieniem. ... Kategoria: Przystawki
poziom: Łatwy
Pasztet z kaszy jaglanej i ciecierzycy
Pasztet z kaszy jaglanej i ciecierzycy Pyszne i zdrowe danie typu fit. Łatwe do przygotowania i pieczenia. Pachnie zieloną ... Kategoria: Dania jarskie
poziom: Łatwy