Życie Podkarpackie nr 13/2017 Życie Podkarpackie nr 13/2017

Życie Podkarpackie - informacje z regionu Przemyśla, Jarosławia, Lubaczowa, Przeworska

Życie.pl, nr 89/2017, Czwartek 30 marca 2017 r., Amelii i Jana
Start Styl Życia Kuchnia Dania mięsne
Dania mięsne:
Udka z kurczaka w słodko-pikantnej glazurze
90 MIN poziom: Średni
Proste danie dla amatorów drobiu i nie tylko. Marynata miodowo – musztardowa pięknie złoci się podczas pieczenia i sprawia, że skórka staje się cudownie chrupiąca! Ukryte pod nią mięso jest delikatne, soczyste i wprost rozpływa się w ustach.
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulą
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulą Pyszna, szybka i prosta. Zdrowsza alternatywa dla fast-foodów! Kategoria: Dania mięsne
50 MIN poziom: Łatwy
Kasza z indykiem i warzywami
Kasza z indykiem i warzywami Kasze to nieoceniony element jesiennego menu. Mają dobroczynny wpływ na cały organ ... Kategoria: Dania mięsne
50 MIN poziom: Łatwy
Schab pieczony w boczku faszerowany figami
Schab pieczony w boczku faszerowany figami Smakowita domowa pieczeń doskonała na ciepło oraz na zimno. Delikatna słodycz mio ... Kategoria: Dania mięsne
95 MIN poziom: Trudny
Rozgrzewający kurczak curry
Rozgrzewający kurczak curry Im temperatura niższa, tym chętniej sięgamy po solidne, sycące jedzenie. Kurczak ... Kategoria: Dania mięsne
60 MIN poziom: Łatwy
Cukinia zapiekana z mięsem, warzywami i mozzarellą
Cukinia zapiekana z mięsem, warzywami i mozzarellą Polska cukinia smakuje najlepiej właśnie teraz w samym środku sezonu na to smaczne ... Kategoria: Dania mięsne
100 MIN poziom: Średni
Gołąbki z pieca
Gołąbki z pieca Tradycyjny przepis na klasyczne danie kuchni polskiej – smakowity mięsno-ryżowy f ... Kategoria: Dania mięsne
120 MIN poziom: Średni
Grillowana pierś kurczaka na warzywach
Grillowana pierś kurczaka na warzywach Lekkie danie z delikatnym drobiowym mięsem w roli głównej. Wspaniale sprawdzi się ... Kategoria: Dania mięsne
30 MIN poziom: Łatwy
Kuchnia hiszpańska: paella valenciana
Kuchnia hiszpańska: paella valenciana Sztandarowe danie kuchni hiszpańskiej, rodem z Walencji. Kolorowa mięsno-warzywna p ... Kategoria: Dania mięsne
90 MIN poziom: Średni
Pörkölt, czyli gulasz po węgiersku
Pörkölt, czyli gulasz po węgiersku Pörkölt, rodem z Węgier, to gulasz wołowo-wieprzowy, pełen aromatycznej papryki ... Kategoria: Dania mięsne
4H30 MIN poziom: Średni
Piersi z kurczaka faszerowane gorgonzolą i otulone boczkiem
Piersi z kurczaka faszerowane gorgonzolą i otulone boczkiem Soczyste piersi z kurczaka, owinięte plastrami wędzonego boczku, to apetyczne danie ... Kategoria: Dania mięsne
80 MIN poziom: Średni