Życie Podkarpackie nr 14/2020 Życie Podkarpackie nr 14/2020

Życie Podkarpackie - informacje z regionu Przemyśla, Jarosławia, Lubaczowa, Przeworska

Życie.pl, nr 99/2020, Środa 8 kwietnia 2020 r., Dionizego i Januarego
Start Styl Życia Kuchnia Napoje Czekolada na gorąco z masłem orzechowym
powrót do listy
Czekolada na gorąco z masłem orzechowym
poziom: Łatwy
Słodka, gorąca, w sam raz na zimowe wieczory. Wegański przepis na czekoladowy napój, którego słodycz przełamuje nieoczywisty dodatek masła orzechowego. Warto wypróbować!
Składniki
  • 2/3 szklanki mleka migdałowego
  • 1/3 szklanki mleka kokosowego
  • 2 łyżki niesłodzonego kakao
  • 1 – 2 łyżeczki cukru szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 1 – 2 łyżki masła orzechowego
Przygotowanie

Wszystkie składniki z wyjątkiem ekstraktu waniliowego włożyć do niewielkiego rondelka. Podgrzewać, od czasu do czasu mieszając. Kiedy czekolada zacznie się gotować, dodać aromat waniliowy i jeszcze raz dokładnie wymieszać miksturę. Aby czekolada była puszysta, można spienić ją spieniaczem do mleka. Podawać z kilkoma piankami marshmallow.

Podobne przepisy:
Czekolada na gorąco: anielsko słodka
Czekolada na gorąco: anielsko słodka Kubek gorącej czekolady to najlepszy przyjaciel na długie jesienne wieczory. „Ani ... Kategoria: Napoje
poziom: Łatwy
Czekolada na gorąco: diabelnie pikantna
Czekolada na gorąco: diabelnie pikantna Kremowa i gęsta, pełna aromatów czekolada na gorąco pieści podniebienie smakiem ... Kategoria: Napoje
poziom: Łatwy