Życie Podkarpackie nr 17/2017 Życie Podkarpackie nr 17/2017

Życie Podkarpackie - informacje z regionu Przemyśla, Jarosławia, Lubaczowa, Przeworska

Życie.pl, nr 116/2017, Środa 26 kwietnia 2017 r., Marii i Marcelego
Start Styl Życia Kuchnia Napoje Koktajl bananowo-jagodowy z dodatkiem otrębów owsianych
powrót do listy
Koktajl bananowo-jagodowy z dodatkiem otrębów owsianych
poziom: Łatwy
Połączenie delikatnych, dojrzałych bananów z nieco cierpkim aromatem leśnych jagód to idealna symbioza smaków! Już jeden łyk koktajlu wystarczy, aby przenieść nas w leniwe, rozgrzane słońcem letnie popołudnie. Ten owocowy, kremowy smoothie z dodatkiem otrębów (najlepiej owsianych) to wspaniała propozycja na pożywne drugie śniadanie, albo lekką kolacyjkę :) Mniam!
Składniki
  • 100 g jagód (mogą być mrożone)
  • 100 g bananów
  • 5 g otrębów owsianych
  • woda mineralna (do rozcieńczenia)
Przygotowanie

W naczyniu blendera umieścić owoce i zmiksować je razem z otrębami. Dla uzyskania preferowanej gęstości dolać wody mineralnej.

Podobne przepisy:
Truskawkowy koktajl z migdałami i nasionami chia
Truskawkowy koktajl z migdałami i nasionami chia Owocowe koktajle, nieodłączny element dietetycznego menu, sprawdzą się również ... Kategoria: Napoje
poziom: Łatwy
Orzeźwiający koktajl ogórkowy z nutką mięty
Orzeźwiający koktajl ogórkowy z nutką mięty Zielony koktajl ogórkowo-miętowy to ciekawa propozycja na lekkostrawną, zdrową pr ... Kategoria: Napoje
poziom: Łatwy