Życie Podkarpackie nr 31/2020 Życie Podkarpackie nr 31/2020

Życie Podkarpackie - informacje z regionu Przemyśla, Jarosławia, Lubaczowa, Przeworska

Życie.pl, nr 218/2020, Środa 5 sierpnia 2020 r., Marii i Stanisławy
Start Styl Życia Kuchnia Mięsne Gulasz wieprzowy z cząbrem
powrót do listy
Gulasz wieprzowy z cząbrem
Życie poleca

Gulasz wieprzowy z cząbrem

Kategoria: Mięsne
poziom: Łatwy
Składniki
  • 600 g mięsa wieprzowego
  • 2 łyżki przyprawy do gulaszu Prymat
  • po 3 cebule i ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 300 g grzybów leśnych
  • 2 – 3 łyżki musztardy rosyjskiej Prymat
  • 200 ml wytrawnego czerwonego wina
  • 1 l rosołu wołowego Kucharek
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • po 1 łyżeczce cząbru, papryki słodkiej Prymat
  • do smaku: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny w młynku Prymat
Przygotowanie

Mięso i cebulę pokroić w kostkę, a czosnek, marchewkę i grzyby w plastry. Mięso natrzeć przyprawą do gulaszu, odstawić na kilka godzin, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju z czosnkiem, cebulą i marchewką. Dodać cząber, liść laurowy, ziele angielskie i paprykę.  Wlać wino i rosół. Dusić do miękkości. Grzyby podsmażyć na złoty kolor i dodać do gulaszu wraz z musztardą. Doprawić świeżo mielonym pieprzem. Podawać z łyżką kwaśnej śmietany.

Podobne przepisy:
Chili con carne
Chili con carne Po wszystkich karnawałowych przekąskach i słodkościach przyszedł czas na talerz ... Kategoria: Mięsne
poziom: Łatwy
Kluski śląskie
poziom: Łatwy