Życie Podkarpackie nr 21/2020 Życie Podkarpackie nr 21/2020

Życie Podkarpackie - informacje z regionu Przemyśla, Jarosławia, Lubaczowa, Przeworska

Życie.pl, nr 154/2020, Wtorek 2 czerwca 2020 r., Erazma i Marianny
Start Styl Życia Kuchnia Inne Pasta z kurczaka z ogórkiem kiszonym
powrót do listy
Pasta z kurczaka z ogórkiem kiszonym
Życie poleca

Pasta z kurczaka z ogórkiem kiszonym

Kategoria: Inne
poziom: Łatwy
Doskonała do kanapek – zarówno na śniadanie, jak i kolację. Delikatna w smaku – przypadnie do gustu również maluchom.
Składniki
  • 1 pierś kurczaka
  • 3 jajka
  • 1 mała cebula
  • 4 średnie ogórki kiszone
  • 2 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
  • sól, biały pieprz do smaku
Przygotowanie

Pierś z kurczaka ugotować w nieosolonej wodzie i drobno posiekać. Jajka ugotować i rozdrobnić. Cebulkę i ogórki bardzo drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć w miseczce, dodać majonez (lub jogurt) i przyprawy.

Pastę można wzbogacić, dodając posiekaną nać pietruszki, koperek lub ulubione zioła.

Podobne przepisy:
Pasta z awokado na 2 sposoby
Pasta z awokado na 2 sposoby Zielone, niepozorne i właściwie bez smaku... Zastanawiasz się, jak wykorzystać aw ... Kategoria: Inne
poziom: Łatwy