Życie Podkarpackie nr 29/2017 Życie Podkarpackie nr 29/2017

Życie Podkarpackie - informacje z regionu Przemyśla, Jarosławia, Lubaczowa, Przeworska

Życie.pl, nr 207/2017, Środa 26 lipca 2017 r., Anny i Mirosławy
Start Styl Życia Kuchnia Inne Pasta z awokado na 2 sposoby
powrót do listy
Pasta z awokado na 2 sposoby
Życie poleca

Pasta z awokado na 2 sposoby

Kategoria: Inne
poziom: Łatwy
Zielone, niepozorne i właściwie bez smaku... Zastanawiasz się, jak wykorzystać awokado w kuchni? Spróbuj past kanapkowych na bazie tego owocu – są banalnie proste do przygotowania. Awokado to prawdziwa skarbnica zdrowych tłuszczów i witamin z grupy B, a w towarzystwie bardziej charakternych dodatków, na świeżym pieczywie smakuje wyśmienicie.
Składniki
Pikantna z jajkami
  • średniej wielkości awokado
  • 3 jajka
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 mały ząbek czosnku
  • szczypta kurkumy
  • chilli (mielona lub w płatkach)
  • sól, pieprz
Delikatna z suszonymi pomidorami
  • awokadojajka
  • 2 jajka
  • kilka suszonych pomidorów
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
Przygotowanie

Jaja ugotować, obrać i drobno pokroić. Połączyć z miąższem awokado. Dodać pozostałe składniki i dokładnie zblendować. Doprawić do smaku.

Podobne przepisy:
Placuszki z cukinii i szpinaku
Placuszki z cukinii i szpinaku Cukinia jest łagodnym w smaku, lekkostrawnym warzywem. Jest ceniona za wysoką warto ... Kategoria: Dania jarskie
poziom: Łatwy
Sałatka z cytrusów i awokado
Sałatka z cytrusów i awokado Soczyste cytrusy skutecznie chłodzą organizm w upalne dni. Nie tylko doskonale gasz ... Kategoria: Sałatki
poziom: Łatwy