Życie Podkarpackie nr 49/2016 Życie Podkarpackie nr 49/2016

Życie Podkarpackie - informacje z regionu Przemyśla, Jarosławia, Lubaczowa, Przeworska

Życie.pl, nr 342/2016, Środa 7 grudnia 2016 r., Marcina i Ambrożego
Opublikowano
Lubaczów, Basznia Dolna
Jak promować lokalne jadło i na nim zarobić
Dziedzictwem kresów i promocji tradycyjnej żywności zajęły się samorządy trzech województw: podkarpackiego, lubelskiego i podlaskiego. Idea Wschodniego Szlaku Kulinarnego ma zainteresować turystów i wspierać rodzime przedsiębiorstwa. Pomysł to cykl imprez, na których promowana będzie tradycyjna żywność Galicji.
fot. Marcin Materniak

Kresowe kulinaria dotyczą trzech województw, dlatego z okazji Festiwalu Kultur i Kresowego Jadła w Baszni Dolnej spotkali się przedstawiciele tych regionów: członek zarządu województwa podkarpackiego Lucjan Kuźniar, wicemarszałek województwa lubelskiego Grzegorz Kapusta oraz członek zarządu województwa podlaskiego Stefan Krajewski.

Lucjan Kuźniar wyjaśnił, że przyczyną (...)

Konferencja prasowa. Od lewej Stefan Krajewski, Lucjan Kuźniar, Grzegorz Kapusta, Wiesław Kapel.
artykuł premium
Przeczytałeś tylko fragment tekstu.
Chcesz mieć dostęp do pełnej treści tego i wszystkich
innych artykułów na Życie.pl?
Przejdź na wersję Premium
już od 5,99 zł miesięcznie
Masz już wykupiony dostęp? zaloguj się
Co otrzymasz w wersji Premium?
Dostęp do pełnych wersji wszystkich artykułów
Dostęp do e-wydań
Dostęp do ogłoszeń drobnych z gazety Życie Podkarpackie
Rabaty przy prenumeracie
Dowiedz się więcej
0 Komentarzy
user
skomentuj
Komentujesz jako:
nr 49/2016
E-wydanie
elektroniczna wersja
"Życia Podkarpackiego"
w formacie PDF
przeglądaj
Przejdź na wersję Premium
dostęp do pełnych wersji artykułów
e-wydanie
prenumerata wydania papierowego
sprawdź wersję Premium