Życie Podkarpackie nr 49/2016 Życie Podkarpackie nr 49/2016

Życie Podkarpackie - informacje z regionu Przemyśla, Jarosławia, Lubaczowa, Przeworska

Życie.pl, nr 345/2016, Sobota 10 grudnia 2016 r., Julii i Daniela
Opublikowano
Przemyśl
Właściciele Absyntu i Rutyny: Rzucają w naszych klientów jajami
W ciągu kilku ostatnich lat odnotowano kilkaset (!) interwencji policji i straży miejskiej w zaledwie dwóch przemyskich lokalach. Cóż takiego się tam wyprawia? Właściwie niewiele. O empatii i sąsiedzkiej „życzliwości” rozmawiamy z właścicielami obydwu wspomnianych punktów w Przemyślu.
fot. Kamil Jacek Zarański
W Absyncie dwukrotnie przecięto kable od oświetlenia ogródka, wielokrotnie w gości rzucano też jajkami. Jak twierdzi właściciel, zdarzyło się też, że poleciały w ich stronę kamienie.
fot. Kamil Jacek Zarański
Bar Rutyna, mieszczący się przy ulicy Serbańskiej, powstał 3 lata temu. Początkowo był to niewielki lokal, ale z czasem się powiększył. Klientela to ludzie w wieku 25 plus.

Bar Rutyna, mieszczący się przy ulicy Serbańskiej, powstał 3 lata temu. Początkowo niewielki lokal z czasem się powiększył. – To nie jest speluna ani dyskoteka – podkreśla jego właścicielka Kamila Rutka. – Nasz target to ludzie 25 plus. Klienci, którzy tu przychodzą, naprawdę są wyrozumiali i kulturalni, czego nie można powiedzieć o niektórych sąsiadach. Zdarzało się, że pani, która najczęściej wzywa do nas policję, używając wulgarnych słów, wyzywała gości siedzących w ogródku. Ktoś z sąsiadów rzucał w naszych klientów pomidorami. 

artykuł premium
Przeczytałeś tylko fragment tekstu.
Chcesz mieć dostęp do pełnej treści tego i wszystkich
innych artykułów na Życie.pl?
Przejdź na wersję Premium
już od 5,99 zł miesięcznie
Masz już wykupiony dostęp? zaloguj się
Co otrzymasz w wersji Premium?
Dostęp do pełnych wersji wszystkich artykułów
Dostęp do e-wydań
Dostęp do ogłoszeń drobnych z gazety Życie Podkarpackie
Rabaty przy prenumeracie
Dowiedz się więcej
0 Komentarzy
user
skomentuj
Komentujesz jako:
nr 49/2016
E-wydanie
elektroniczna wersja
"Życia Podkarpackiego"
w formacie PDF
przeglądaj
Przejdź na wersję Premium
dostęp do pełnych wersji artykułów
e-wydanie
prenumerata wydania papierowego
sprawdź wersję Premium