Życie Podkarpackie nr 49/2016 Życie Podkarpackie nr 49/2016

Życie Podkarpackie - informacje z regionu Przemyśla, Jarosławia, Lubaczowa, Przeworska

Życie.pl, nr 344/2016, Piątek 9 grudnia 2016 r., Wiesławy i Leokadii
Opublikowano
Przemyśl, Dubiecko
Przeżyj kulinarną przygodę z udziałem mistrzów w zamku Dubiecko
W najbliższą sobotę, 12 marca, w scenerii Zamku Dubiecko odbędzie się 2. edycja Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Dworskiej im. Hanny Szymanderskiej połączona z 2. odsłoną Dań Dworskiej Kuchni Myśliwskiej.
fot. Jacek Szwic
Do kulinarnej rywalizacji pod hasłem „Wielkie łowy” przystąpią profesjonalni kucharze z obiektów gastronomicznych z całej Polski i krajów Europy. Mistrzowie sztuki kulinarnej przypomną początki kuchni polskiej, wywodzącej się z kuchni myśliwskiej, która królowała  na dworach, w pałacach czy zamkach.

Będzie to prawdziwa uczta dla zmysłów i podniebienia. Zwycięzca kulinarnych zmagań otrzyma nominację do udziału w półfinale Kulinarnego Pucharu Polski 2016 oraz nagrodę pieniężną. Imprezie towarzyszyć będą: wystawa trofeów myśliwskich, degustacje wyrobów z dziczyzny i nalewek, kulinarne warsztaty dla dzieci, kulinarne fireshow w wykonaniu Mirka Drewniaka oraz tak zwane gotowanie na oczach uczestników imprezy, czyli pokazy live cooking.
0 Komentarzy
user
skomentuj
Komentujesz jako:
nr 49/2016
E-wydanie
elektroniczna wersja
"Życia Podkarpackiego"
w formacie PDF
przeglądaj
Przejdź na wersję Premium
dostęp do pełnych wersji artykułów
e-wydanie
prenumerata wydania papierowego
sprawdź wersję Premium