Życie Podkarpackie nr 14/2020 Życie Podkarpackie nr 14/2020

Życie Podkarpackie - informacje z regionu Przemyśla, Jarosławia, Lubaczowa, Przeworska

Życie.pl, nr 98/2020, Wtorek 7 kwietnia 2020 r., Donata i Rufina
Opublikowano
Przemyśl
Z miłości do włoskich smaków. Nowy adres na kulinarnej mapie Przemyśla
Z CYKLU PROMUJEMY NOWE MIEJSCA PRACY: Restauracja „Amici” założona została przez Agnieszkę i Tomasza Łakomskich. To właśnie tutaj, przy stole zastawionym wybornymi potrawami przyrządzanymi na bazie najlepszych, oryginalnych składników rodem z Włoch, spędzić można wyjątkowe chwile, rozkoszując się bogatą paletą włoskich przysmaków. Co więcej proces powstawania zamówionego dania klient podglądać może przez przeszkloną do połowy ścianę, co tylko podsyca apetyt.
fot. Marcin Łabuda
Wnętrza restauracji „Amici” przywodzą na myśl gwarne włoskie trattorie. Będąc tu, można się przenieść w słoneczne rejony Włoch i rozkoszować pysznym, prostym jedzeniem i lampką dobrego wina w gronie przyjaciół, rodziny, znajomych.
Restauracja „Amici”, mieszcząca się pod adresem Goszczyńskiego 7B, stworzona została z miłości do włoskiej kuchni. A ta zrodziła się podczas 3-letniego pobytu właściciela, Tomasza Łakomskiego, we Włoszech. Włoskie smaki urzekły go tak bardzo, że postanowił odrobinę Włoch „zabrać” ze sobą do Przemyśla. Za kulinaria w lokalu odpowiada rodowity Włoch Massimo Laporese (szef kuchni) i żona pana Tomasza – Agnieszka – która od zawsze marzyła o otworzeniu własnego lokalu gastronomicznego, bo gotowanie to jej wielka pasja. Duet już niebawem wspomagał będzie pizzaiolo, również rodowity Włoch, który przygotowywał będzie dla gości oryginalną włoską pizzę (...)
fot. Marcin Łabuda
„Amici” to idealne miejsce dla entuzjastów włoskiego jedzenia.
Niebawem w ofercie znajdą się też oryginalne włoskie oliwy produkowane w małych gospodarstwach domowych, które – po zakupie – będzie można testować w zaciszu własnej kuchni. Lokal realizuje też zamówienia na dojazd i organizuje przyjęcia okolicznościowe (chrzciny, komunie, spotkania towarzyskie).
fot. Marcin Łabuda
artykuł premium
Przeczytałeś tylko fragment tekstu.
Chcesz mieć dostęp do pełnej treści tego i wszystkich
innych artykułów na Życie.pl?
Przejdź na wersję Premium
już od 5,99 zł miesięcznie
Masz już wykupiony dostęp? zaloguj się
Co otrzymasz w wersji Premium?
Dostęp do pełnych wersji wszystkich artykułów
Dostęp do e-wydań
Dostęp do ogłoszeń drobnych z gazety Życie Podkarpackie
Rabaty przy prenumeracie
Dowiedz się więcej
12 Komentarzy
user
skomentuj
Komentujesz jako:
user
Mio 83.6.235.126 24.01.2020

Czy taka reklama w życiu juz potaniała czy dalej kosztuje powyżej 1000 zł.

user
Karolina 83.31.243.67 24.01.2020

Byłam tam i nie zauważyłam ani nie spróbowałam  1 składnika z Włoch. Produkty z supermarketu.  Kłamstwo i oszukaństwo ma krótkie nogi.

user
brat PIT 185.38.225.7 24.01.2020

Włoskie knajpy tanie i smaczne na bazie lokalnych składników znajdziesz tylko na prowincji w Italii. Jak na przemyskie warunki to knajpa ta jest droga.

user
Rozczarowana 5.173.32.215 25.01.2020

Brak szefa kuchni, dwie Panie kucharki na pewno nie pochodzenia włoskiego. Karta menu uboga z wysokimi cenami, bez karty win. Zbyt surowy klimat. Dużo pracy przed właścicielami, aby lokal odniósł sukces. Mam nadzieję, że wezmą uwagi do siebie i stworzą kuchnię na miarę prawdziwych Włoch.

user
Hiszpan z zasania 31.183.204.237 10:42:21 25-01-2020

Nie wezmą sobie, ponieważ każda opinia, która nie jest po ich mysli jest negowana, momentalnie kasowana i przypisywana zazdrosci. Mało tego znajomi wlascicieli, rodzina awanturuja sie na portalach spolecznosciowych z osobami o odmiennym zdaniu niz oni. Z takim podejsciem nic dobrego z tego nie bedzie, no chyba, ze otworzyli restauracje tylko dla siebie i dla swoich znajomych, ale wtedy po co by sie tak reklamowali.  Az sie dziwie, ze jeszcze tutaj sie nie zlecieli i nie atakuja wszystkich po koleji. Takie zachowanie naprawde nie świadczy dobrze i kładzie sie cieniem na wizerunku tejże restauracji.

user
Rozczarowana 5.173.32.57 21:12:55 27-01-2020

W takim razie lokal nie zapisze się na liście dobrze prosperujących restauracji w której kluczowym aspektem jest smaczna i świeża kuchnia.

Na FB komentarze właścicieli również pozostawiają wiele do życzenia, ale to świadczy tylko o nich, także zgadzam z się Panem.

Miarą sukcesu bowiem jest utrzymać zadowolonych klientów, a tu może być problem, ba nawet już jest, gdyż opinia już krąży po mieście.

user
łyczek 83.28.87.121 25.01.2020

No to kiedy zamykają?Nie polecam baru "Góral"drogo i niesmacznie bo co moze ugotować ukrainka

user
xz 77.252.47.97 10:12:35 26-01-2020

ale z Ciebie burak !

user
Bbb 83.31.34.144 15:28:24 26-01-2020

A co to ukrainka nie potrafi gotowac  wez czlowieku nie wypowiadaj sie jak nie masz pojecia o czym mowisz .To ze TOBIE nie smakuje to nie znaczy ze innym tez

user
zniesmaczony 79.191.70.16 25.01.2020

zamiast wydawać kase na ulotki i ten artykul, nie marnowac czasu na fb tylko wziac sie do roboty! to mogli zrobic troche taniej przez pare miesiecy, zrobic obrot, zeby ludzie mogli poznac posmakowac i poczta pantoflowa by poszlo... a tak zasluzenie, bo widze menu i widze foty dan serwowanych, dostana tu po d., kochani zakasac rekawy i do roboty, po 10 latach bedziecie odcinac kupony a nie zaraz po otwarciu!

user
Prze myśl 185.38.225.8 26.01.2020

No byłem  tam i na moje oko wszystko W porządku  smacznie i bardzo dużo  trochę  nie rozumiem  co tu piszcie  no ale każdy ma swoje zdanie i kazdy z nas ma lustro co się  w nie patrzy i odpowiada swemu sumieniu pozdrawiam 

user
Mieszkaniec 5.173.32.57 21:20:15 27-01-2020
Proszę rozwinąć co kryje się pod pojęciem dużo? Bo dla niektórych rosół z pierożkami w cenie 20 zł "to dużo".
Jeżeli dużo dla kogoś to:  zupa, dwa rodzaje makaronów, kurczak, jeden deser i wino stołowe  jest dobrym określeniem to mogę spać spokojnie i patrzeć w lustro nie zgadzając się zupełnie z powyższą opinią - Prze myśla.
nr 14/2020
E-wydanie
elektroniczna wersja
"Życia Podkarpackiego"
w formacie PDF
przeglądaj
Przejdź na wersję Premium
dostęp do pełnych wersji artykułów
e-wydanie
prenumerata wydania papierowego
sprawdź wersję Premium