Życie Podkarpackie nr 49/2016 Życie Podkarpackie nr 49/2016

Życie Podkarpackie - informacje z regionu Przemyśla, Jarosławia, Lubaczowa, Przeworska

Życie.pl, nr 345/2016, Sobota 10 grudnia 2016 r., Julii i Daniela
Opublikowano
Lubaczów, Wólka Krowicka
Sery produkują rodzinnie
W czasach niezdrowej i coraz częściej modyfikowanej żywności tradycyjne i naturalne receptury stają się modnym i pożądanym sposobem produkcji. Pomimo tego, że wykonane na ich bazie produkty wymagają większych nakładów czasu i środków finansowych, zyskują coraz większą grupę odbiorców. O domowych serach i drodze od pomysłu do sukcesu rozmawiamy z Danutą i Leszkiem Jakimowiczami z Wólki Krowickiej, właścicielami przedsiębiorstwa Leda-Ser.
Danuta i Leszek Jakimowiczowie w czasie pracy przy produkcji domowego sera.

Skąd wziął się pomysł na zajęcie się produkcją serów?

– Produkcją serów domowych zajmujemy się od dobrych kilku lat. Początkowo były to sery produkowane jedynie na użytek własny. Zaczęliśmy nimi częstować sąsiadów i okolicznych mieszkańców i spotykaliśmy się z licznymi pochwałami i tak pojawił się pomysł produkowania serów domowych na szerszą skalę. Pierwsze wyroby powstawały metodą prób i błędów. (...)

artykuł premium
Przeczytałeś tylko fragment tekstu.
Chcesz mieć dostęp do pełnej treści tego i wszystkich
innych artykułów na Życie.pl?
Przejdź na wersję Premium
już od 5,99 zł miesięcznie
Masz już wykupiony dostęp? zaloguj się
Co otrzymasz w wersji Premium?
Dostęp do pełnych wersji wszystkich artykułów
Dostęp do e-wydań
Dostęp do ogłoszeń drobnych z gazety Życie Podkarpackie
Rabaty przy prenumeracie
Dowiedz się więcej
3 Komentarze
user
skomentuj
Komentujesz jako:
user
baba z lubaczowa 164.127.20.235 01.06.2015

Sery są znakomite! Polecam!!

user
io 83.31.97.179 01.06.2015

W jakiej cenie Państwo sprzedają sery?

user
io 178.43.104.205 16:47:05 03-06-2015

Hmm?

nr 49/2016
E-wydanie
elektroniczna wersja
"Życia Podkarpackiego"
w formacie PDF
przeglądaj
Przejdź na wersję Premium
dostęp do pełnych wersji artykułów
e-wydanie
prenumerata wydania papierowego
sprawdź wersję Premium