Kulinarne zmagania pod hasłem „Nowohucki Tygiel Kulinarny”, które odbyły się w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie w pierwszym tygodniu marca, dla reprezentanta przemyskiej szkoły – Krzysztofa Miśniaka – zakończyły się sukcesem w postaci wyróżnienia. Podopieczny nauczycielki Zespołu Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych Lidii Jedlińskiej zaserwował w ramach konkursu polędwiczki otulone musem drobiowym z dodatkiem puree z groszku. To nie pierwszy laur dla szkoły, przyznany w tym roku. Reprezentacja „gastronomika” wystartowała też w konkursie kulinarnym „Przepis na kaczkę”, zorganizowanym w Zespole Szkół Spożywczych, Chemicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu. Tym razem uczeń czwartej klasy technikum Krzysztof Miśniak startował w duecie z koleżanką Klaudią Szczepanik. Zaserwowana przez nich pierś z kaczki z ananasem, sosem pomarańczowym i puree z zielonego groszku również została doceniona przez jury, zdobywając tym samym wyróżnienie.
ale się dziennikarzyna wysilił!!!!