Życie Podkarpackie nr 33/2017 Życie Podkarpackie nr 33/2017

Życie Podkarpackie - informacje z regionu Przemyśla, Jarosławia, Lubaczowa, Przeworska

Życie.pl, nr 234/2017, Wtorek 22 sierpnia 2017 r., Cezarego i Tymoteusza
Opublikowano
Przemyśl, Dubiecko
Gotowanie na żywo i liczne degustacje
W pierwszy dzień kalendarzowej wiosny, 21 marca, na terenie Zespołu Zamkowo-Parkowego w Dubiecku odbędzie się I Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej im. Hanny Szymanderskiej, któremu towarzyszyć będzie I Edycja Dań Dworskiej Kuchni Myśliwskiej.

W ramach imprezy przewidziane są liczne atrakcje, między innymi: wystawa trofeów myśliwskich, pokazy mody myśliwskiej, degustacje wyrobów z dziczyzny i nalewek, prelekcje poświęcone m.in. roli dziczyzny w żywieniu człowieka. Dla amatorów pysznego jedzenia prawdziwą gratką będą z pewnością pokazy kulinarne kuchni myśliwskiej w wykonaniu mistrzów sztuki kulinarnej i amatorów – myśliwych oraz konkursy kulinarne, w których wezmą udział reprezentacje szkół i profesjonaliści. Festiwal ma na celu szeroko pojętą edukację w zakresie początków kuchni polskiej, wywodzącej się z kuchni myśliwskiej, która królowała na dworach, pałacach czy w zamkach. Atrakcją wieczoru będzie natomiast uroczysta gala połączona z degustacją dań kuchni myśliwskiej i podkarpackiej wołowiny, w której uczestniczyć będą przedstawiciele świata biznesu, polityki, mediów i kultury. 

0 Komentarzy
user
skomentuj
Komentujesz jako:
Sonda
Czy szczepisz lub w przyszłości planujesz szczepić swoje dziecko?
  • Tak, ale zgadzam się tylko na szczepienia obowiązkowe
  • Tak, obowiązkowe i dodatkowe
  • Jestem przeciw szczepieniu dzieci
nr 33/2017
E-wydanie
elektroniczna wersja
"Życia Podkarpackiego"
w formacie PDF
przeglądaj
Przejdź na wersję Premium
dostęp do pełnych wersji artykułów
e-wydanie
prenumerata wydania papierowego
sprawdź wersję Premium