Życie Podkarpackie nr 25/2017 Życie Podkarpackie nr 25/2017

Życie Podkarpackie - informacje z regionu Przemyśla, Jarosławia, Lubaczowa, Przeworska

Życie.pl, nr 174/2017, Piątek 23 czerwca 2017 r., Wandy i Zenona
Opublikowano
Przemyśl, Dubiecko
Gotowanie na żywo i liczne degustacje
W pierwszy dzień kalendarzowej wiosny, 21 marca, na terenie Zespołu Zamkowo-Parkowego w Dubiecku odbędzie się I Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej im. Hanny Szymanderskiej, któremu towarzyszyć będzie I Edycja Dań Dworskiej Kuchni Myśliwskiej.

W ramach imprezy przewidziane są liczne atrakcje, między innymi: wystawa trofeów myśliwskich, pokazy mody myśliwskiej, degustacje wyrobów z dziczyzny i nalewek, prelekcje poświęcone m.in. roli dziczyzny w żywieniu człowieka. Dla amatorów pysznego jedzenia prawdziwą gratką będą z pewnością pokazy kulinarne kuchni myśliwskiej w wykonaniu mistrzów sztuki kulinarnej i amatorów – myśliwych oraz konkursy kulinarne, w których wezmą udział reprezentacje szkół i profesjonaliści. Festiwal ma na celu szeroko pojętą edukację w zakresie początków kuchni polskiej, wywodzącej się z kuchni myśliwskiej, która królowała na dworach, pałacach czy w zamkach. Atrakcją wieczoru będzie natomiast uroczysta gala połączona z degustacją dań kuchni myśliwskiej i podkarpackiej wołowiny, w której uczestniczyć będą przedstawiciele świata biznesu, polityki, mediów i kultury. 

0 Komentarzy
user
skomentuj
Komentujesz jako:
Sonda
Najlepszą pizzę w Przemyślu jadam w...
  • Biesiadowo
  • Cafe Pizzy
  • Cafe Żaczek
  • Cuda Wiankach
  • Da Grasso
  • Fasto Pizzy
  • Galicyjskiej
  • La Bambie
  • La Coście
  • Mamma Mii
  • Marghericie
  • Piąte przez dziesiąte
  • Piramidzie
  • Pizzerii nad Sanem
  • Pizzy Hit
  • Ramzesie
  • Tuniu Pizzy
  • Innej
nr 25/2017
E-wydanie
elektroniczna wersja
"Życia Podkarpackiego"
w formacie PDF
przeglądaj
Przejdź na wersję Premium
dostęp do pełnych wersji artykułów
e-wydanie
prenumerata wydania papierowego
sprawdź wersję Premium