Życie Podkarpackie nr 48/2016 Życie Podkarpackie nr 48/2016

Życie Podkarpackie - informacje z regionu Przemyśla, Jarosławia, Lubaczowa, Przeworska

Życie.pl, nr 341/2016, Wtorek 6 grudnia 2016 r., Mikołaja i Emiliana
Opublikowano
Przemyśl, Dubiecko
Gotowanie na żywo i liczne degustacje
W pierwszy dzień kalendarzowej wiosny, 21 marca, na terenie Zespołu Zamkowo-Parkowego w Dubiecku odbędzie się I Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej im. Hanny Szymanderskiej, któremu towarzyszyć będzie I Edycja Dań Dworskiej Kuchni Myśliwskiej.

W ramach imprezy przewidziane są liczne atrakcje, między innymi: wystawa trofeów myśliwskich, pokazy mody myśliwskiej, degustacje wyrobów z dziczyzny i nalewek, prelekcje poświęcone m.in. roli dziczyzny w żywieniu człowieka. Dla amatorów pysznego jedzenia prawdziwą gratką będą z pewnością pokazy kulinarne kuchni myśliwskiej w wykonaniu mistrzów sztuki kulinarnej i amatorów – myśliwych oraz konkursy kulinarne, w których wezmą udział reprezentacje szkół i profesjonaliści. Festiwal ma na celu szeroko pojętą edukację w zakresie początków kuchni polskiej, wywodzącej się z kuchni myśliwskiej, która królowała na dworach, pałacach czy w zamkach. Atrakcją wieczoru będzie natomiast uroczysta gala połączona z degustacją dań kuchni myśliwskiej i podkarpackiej wołowiny, w której uczestniczyć będą przedstawiciele świata biznesu, polityki, mediów i kultury. 

0 Komentarzy
user
skomentuj
Komentujesz jako:
nr 48/2016
E-wydanie
elektroniczna wersja
"Życia Podkarpackiego"
w formacie PDF
przeglądaj
Przejdź na wersję Premium
dostęp do pełnych wersji artykułów
e-wydanie
prenumerata wydania papierowego
sprawdź wersję Premium
Sonda
Prezenty z okazji mikołajek lub pod choinkę...
  • Kupuję on-line
  • Wynajduję w małych sklepikach lub centrach handlowych
  • Stawiam na bony podarunkowe
  • Sam tworzę