Życie Podkarpackie nr 49/2016 Życie Podkarpackie nr 49/2016

Życie Podkarpackie - informacje z regionu Przemyśla, Jarosławia, Lubaczowa, Przeworska

Życie.pl, nr 346/2016, Niedziela 11 grudnia 2016 r., Damazego i Waldemara
Opublikowano
Jarosław, Maleniska
W babcinej spiżarni króluje tradycja
Jak bogate są tradycje kulinarne ziemi jarosławskiej i ile jest tradycyjnych przepisów na przetwory, dania i nalewki, można było się przekonać podczas VI edycji Konkursu Przetworów Tradycyjnych Powiatu Jarosławskiego „Z Babcinej Spiżarni”, który odbył się w ostatnią sobotę, 19 bm., w Maleniskach.
fot. Roman Kijanka
Zastawione po brzegi stoły świadczyły o bogatej tradycji kulinarnej powiatu jarosławskiego.

Można było spróbować  królika w śmietanie i kaczki w jarzynach, było powidło śliwkowe i musztarda jabłkowa, do tego przecier z dzikiej róży i pasztet z opieniek albo zapiekana wieprzowina, marynowana słonina i karp w pomidorach. Stoły uginały się pod (...)

artykuł premium
Przeczytałeś tylko fragment tekstu.
Chcesz mieć dostęp do pełnej treści tego i wszystkich
innych artykułów na Życie.pl?
Przejdź na wersję Premium
już od 5,99 zł miesięcznie
Masz już wykupiony dostęp? zaloguj się
Co otrzymasz w wersji Premium?
Dostęp do pełnych wersji wszystkich artykułów
Dostęp do e-wydań
Dostęp do ogłoszeń drobnych z gazety Życie Podkarpackie
Rabaty przy prenumeracie
Dowiedz się więcej
2 Komentarze
user
skomentuj
Komentujesz jako:
user
SOIA 94.40.75.11 25.11.2016

YOUTUBE.COM - KRÓLIKI DO TWOJEJ BIEDRONKI JUŻ W DRODZE!

user
SOIA 94.40.75.11 25.11.2016

''Czy nie jest fajnie nie jeść jebanych zwłok?''

 

YOUTUBE.COM - TOFUCKEN - PRZEPIS NA WEGAŃSKIEGO INDYKACZKURCZAKA

nr 49/2016
E-wydanie
elektroniczna wersja
"Życia Podkarpackiego"
w formacie PDF
przeglądaj
Przejdź na wersję Premium
dostęp do pełnych wersji artykułów
e-wydanie
prenumerata wydania papierowego
sprawdź wersję Premium