powrót do listy

poziom:
Łatwy
Gratka dla miłośników cynamonowych pyszności – aromatyczne ciacha w sam raz do popołudniowej kawki, albo na słodkie drugie śniadanie. Pycha! PS Najlepiej smakują na ciepło – prosto z piekarnika. Tylko się nie poparzcie!
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka przyprawy korzennej
- 1 jajko
Przygotowanie
Masło rozpuścić. Ciasto francuskie rozwinąć i wysmarować masłem. Cynamon, przyprawę do piernika i cukier wymieszać i rozprowadzić równomiernie na cieście. Całość zwinąć w ciasny rulon, wzdłuż dłuższego brzegu. Posmarować rozbełtanym jajkiem, kroić na plastry o grubości ok. 1 cm. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 15 – 20 minut.
Podobne przepisy:

Ciasto z orzechami
Mamy teraz sezon na orzechy. Warto to wykorzystać, bo orzechy włoskie dostarczają ...
Kategoria: Desery
poziom:
Łatwy

Wegetariański miszmasz na cieście francuskim
Ekspresowa przekąska dla zabieganych. Pyszna, aromatyczna i pełna zdrowych witamin ...
Kategoria: Przystawki
poziom:
Łatwy