Życie Podkarpackie nr 3/2020	Życie Podkarpackie nr 3/2020

Życie Podkarpackie - informacje z regionu Przemyśla, Jarosławia, Lubaczowa, Przeworska

Życie.pl, nr 26/2020, Niedziela 26 stycznia 2020 r., Seweryna i Pauliny
Start Styl Życia Kuchnia Ciasta i torty Ciasto czekoladowo-kokosowe
powrót do listy
Ciasto czekoladowo-kokosowe
Życie poleca

Ciasto czekoladowo-kokosowe

Kategoria: Ciasta i torty
poziom: Łatwy
Przepis poleca Elżbieta.
Składniki
  • 5 jaj
  • ¾ szklanki cukru
  • 1 szklanka oleju
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
wkładka kokosowa
  • 6 łyżek kaszy manny
  • 150 g wiórków kokosowych
  • 3 szklanki mleka
  • ¾ szklanki cukru
Przygotowanie
Ciasto czekoladowe:  Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę, dodać najpierw olej, potem mąkę i kakao, proszek i wymieszać. Połowę ciasta wlać do blaszki 23x32 cm i piec ok. 10 min w 180 stopni C.

Wkładka kokosowa: wszystkie składniki wymieszać i gotować ok. 5 min, często mieszając, aż masa zgęstnieje. Wyłączyć ją na podpieczony spód czekoladowy, wyrównać, polać pozostałą częścią ciasta czekoladowego i piec jeszcze ok. 30 min w 180 st. C. Po ostudzeniu polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.
Podobne przepisy:
Ciasto Rafaello [Kuchnia u Bietki]
Ciasto Rafaello [Kuchnia u Bietki] Dzisiaj zapraszam na pyszne ciasto z kokosem. Słodkości to moja ulubiona dziedzina ... Kategoria: Ciasta i torty
poziom: Łatwy
Ciasto kokosowo-budyniowe
Ciasto kokosowo-budyniowe Bardzo smaczny przekładaniec z masą kremową o wyraziście kokosowym smaku. Wilgotn ... Kategoria: Ciasta i torty
poziom: Łatwy